ODIS SOFTWARE

Wat is
ODIS Software?

De software van de toekomst:
De auto naar een merkdealer brengen is verleden tijd. VAG Performance Chip werkt met ODIS software van Volkswagen AG, waardoor jij zelf aan moderne auto’s kan werken. Het oplossen van softwarematige problemen is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Door deze software kunnen wij nu evenveel als een merkdealer, want wij gebruiken exact dezelfde software. Vanaf nu heb jij geen last meer van functies die niet werken of die ontbreken en kunnen modules makkelijk vrij geschakeld worden, ook op locatie.

ODIS Software

Over ODIS Software...

Deze software heeft het allemaal. Denk bijvoorbeeld aan geleide diagnoses die jou helpen bij het opsporen
van de oorzaak van foutcodes. Dit gebeurt aan de hand van een database van fouten die de dealers al ooit
gehad hebben. Of wat dacht je van het uitvoeren van programmeringen van modules om ze van de meest recente software te kunnen voorzien? Of programmeringen die nodig zijn bij het vervangen van een module? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Met deze software heb je ook altijd toegang tot de originele elektrische schema’s en werkplaatshandleidingen. Deze helpen hoe je bepaalde onderdelen moet (de)monteren en welke modules of sensoren met elkaar in verbinding staan. Zeer handig dus. Deze functies, die alleen de originele VAG-software heeft, zullen steeds belangrijker worden in de toekomst.

Meer Informatie...

– Coderingen/programmering: Deze functie wordt gebruikt voor het schrijven van codeerwaarden. De waarden kunnen automatisch of handmatig ingesteld worden. Gebruik programmering voor het uitvoeren van de meest recentste software-updates voor je auto, het vervangen van een module of het toevoegen van opties.

– Vrij schakelen van modules na een ongeluk of bij vervangen van verschillende componenten.

– Diagnose-applicatie: De diagnose-applicatie zorgt voor de communicatie tussen alle ingebouwde modules. Zo kan je modules identificeren, coderen en programmeren, maar ook foutcodes uitlezen en/of wissen..

– Geleide diagnose: Genereert een testplan voor de aanwezige foutcode. Dit testplan toont wat de mogelijke oorzaken zijn van het probleem en helpt je de oorzaak van de fout te achterhalen. Dit gebeurt aan de hand van procedures die je dient uit te voeren volgens een bedradingschema met de benodigde waardes. Of het betreft handelingen die je moet uitvoeren om bepaalde componenten uit te sluiten. Dit testplan is ontwikkeld op basis van reeds bestaande problemen met de daarbij behorende oplossingen die de fabrikant krijgt doorgestuurd van de merkdealers. Je hoeft dus niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

– Live data: Dit geeft de werkelijke waarden/ingang-signalen weer van de regeleenheden, sensoren en actuatoren.  Je kan dit ook op een grafische manier zien.

– Onderhoudsfuncties: Deze functie voert de onderhoud-reset uit. Daarnaast doet deze functie ook werkzaamheden aan remsystemen etc.

– Actuator-test: Je wilt natuurlijk weten of de actuatoren in de wagen goed werken. Dat kan met de actuator-test. Met deze functie kan je de actuatoren aansturen op verschillende manieren, zodat je kunt achterhalen of deze nog correct werken.

– Loggen: Deze functie gebruik je voor het loggen van data van paramaters die ook gebruikt kunnen worden bij de geleide diagnoses.

– Loggen: Deze functie gebruik je voor het loggen van data van paramaters die ook gebruikt kunnen worden bij de geleide diagnoses.

– Originele schema’s en werkplaatshandleidingen: Hiermee heb je alle relevante documentatie bij elkaar, die nodig is om op correcte wijze de werkzaamheden uit te voeren. Denk aan hoe onderdelen gedemonteerd of gemonteerd moeten worden of waar je allemaal rekening mee moet \ houden bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Maar ook de elektrische schema’s voor het opzoeken van netwerken of het bepalen van welke modules met welke bedrading verbonden zijn, vind je hier terug.

– Terugroepacties: Hoe handig! Je kan nu zien wanneer een voertuig openstaande terugroepacties heeft. Zo kan jij jouw klant optimaal informeren over de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd door de merkdealer, om zo de veiligheid te kunnen garanderen.

– Onderhoudshistorie: Jij kan nu zien wat er allemaal uitgevoerd is aan de wagen, van onderhoud tot herstellingen. Met deze functie kan ook jij online het digitaal serviceboekje invullen. Zo blijft het digitaal serviceboekje up-to-date. Dit is een grote meerwaarde voor de verkoop van de wagen, maar is ook belangrijk voor onderhoud onder fabrieksgarantie omdat je op hetzelfde portaal werkt als de merkdealer zelf.

– Onderdelen-informatie: Onderdelenidentificatiesysteem voor originele onderdelen, lakken/vloeistoffen, accessoires en meer.

– Herstellingsinformatie: Gegevensverwerkingssysteem voor de wereldwijde uitwisseling van technische informatie, kennis en oplossingen. Het bevat dagelijks bijgewerkte product technische herstellingsinformatie voor voertuigen.

– Arbeidsuren: Met deze toepassing kan je de werktijden bekijken die opgegeven zijn door de fabrikant. Dit zijn de werkuren die voor offertes gebruikt worden bij merkdealers. Met dit systeem kan je niet alleen de herstellingskosten heel precies berekenen, maar ook uiterst nauwkeurige facturen opstellen.

*** Let op: Alle componenten worden automatisch op diefstal gecontroleerd en direct gemeld bij de autoriteiten.

Begrenzer Verwijderen

NEEM CONTACT
MET ONS OP

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, wij zijn op verschillende manieren bereikbaar.