CRACKLE MAP

Wat is
cracklemap?

Pop & Bangs oftewel crackles, is een techniek die ook wel Anti Lag System (ALS) wordt genoemd. Deze techniek is van origine voor de racerij ontwikkeld. Wanneer er een (grotere)turbo op de automotor aanwezig is ontstaat er een turbo-delay. Er is sprake van een turbo-delay wanneer het gaspedaal wordt losgelaten en de turbo zijn druk verliest.
Zodra het gaspedaal weer wordt ingetrapt duurt het even voordat de turbo weer zijn oorspronkelijke druk terug heeft.

POPS & BANGS

Over cracklemap...

Het ALS-systeem zorgt ervoor dat de turbo zijn druk behoud zodra het gaspedaal wordt losgelaten. Het toepassen van ALS gebeurd via de ECU (Engine Control Unit/motorcomputer), van de auto.

De reden dat mensen kiezen voor het toepassen van ALS is omdat ze graag de motor anders willen laten klinken, zonder daarbij turbodruk te verliezen. Zodra het gaspedaal los gelaten wordt, komen er klappen uit de uitlaat en in sommige gevallen zelfs steekvlammen.

Door extra brandstof in de motor te injecteren (na het loslaten van het gaspedaal), ontstaan er knallen en blijft het vliegwiel van de turbo op hoge toeren.

Meer over pops & bangs...

Houdt er rekening mee dat de katalysator het geluid van de Pops & Bangs kan beïnvloeden. Het risico van Pop & Bangs is dat de levensduur van de turbo af kan nemen, omdat deze warmer wordt.
Gebruik hiervan valt onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Wij adviseren een lichte vorm van ALS waarbij de stress op de turbo wordt beperkt tot een minimum.

crackle map VW-ts1650143942

NEEM CONTACT
MET ONS OP

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, wij zijn op verschillende manieren bereikbaar.