CONTACT

Wij helpen je graag

Neem contact met ons op

FAQ

Meest gestelde vragen

Bij stage 1 is gebleken dat de motor niet onderhevig is aan extra slijtage. De motor zal dus evenveel kilometers kunnen maken als de standaard versie. Echter dient de programmatie wel door een professional gedaan te zijn. Helaas zijn er genoeg spelers op de markt die dit niet onder controle hebben met motorschade tot gevolg.

Het grootste gedeelte van het huidige aanbod van voertuigen kan voorzien worden van een software optimalisatie. Dit kan gebeuren via de OBD-diagnose stekker of direct op de ECU geheten Bench of Boot mode. U kunt bij ons voor beide terecht. Kanttekening is wel dat chiptuning het beste rendement oplevert op turbo aangedreven motoren.

In sommige gevallen wel, maar gelukkig in de meeste gevallen is het niet te zien aan het motor management systeem dat de software ervan aangepast is. VAG/BMW warranty paths zijn hier dan een uitkomst voor. Bij regulieronderhoud, reparatie of het uitlezen van
foutmeldingen is hier niks van terug te vinden. Je bepaalt zelf of je de garage informeert over de chiptuning.

Dat kan uiteraard niet middels software. Het toerental wordt bepaald aan de hand van de tandwielverhoudingen in de versnellingsbak. Wel is het een gegeven dat automaatbakken eerder overschakelen na stage 1 chiptuning. In die zin zult u dan wel een lager toerental
ervaren bij accelereren, maar niet op cruise snelheid.

Het is absoluut mogelijk om de chiptuning ongedaan te maken. Bij chiptuning wordt namelijk in alle gevallen een kopie van het originele bestand opgeslagen. Daarnaast wordt ook de chiptuning file op kenteken bewaard. U kunt dus altijd terug naar zowel het origineel als weer terug na de chiptuning. Laatstgenoemde gebeurt in de praktijk vaak na het uitvoeren van een software update. In sommige gevallen kan hier een kleine vergoeding voor worden gevraagd.

Chiptuning is enkel en alleen het software matig aanpassen van het
motormanagementsysteem. Uiteraard kan er ook mechanisch van alles worden aangepast maar dit is niet noodzakelijk voor een stage 1 chiptuning maar kan dit wel ten goede komen.

Af fabriek wordt de auto afgesteld zodat deze over de hele wereld kan functioneren. Gezien het feit dat hier in Europa de kwaliteit van bijvoorbeeld brandstof een dusdanige hoog is kunnen wij de software optimaliseren zonder dat de levensduur hieronder te leiden heeft. Daarnaast brengt een fabrikant vaak meerdere modellen uit die enkel
softwarematig begrensd zijn. Deze kunnen dus relatief gemakkelijk worden voorzien van meer vermogen zonder dat deze op hun top gaan draaien.

Integendeel, chiptuning heeft vaak als gevolg dat een auto minder gaat verbruiken. Dit kan bij een gelijkwaardige rijstijl zelfs oplopen tot wel 15%. Dit heeft te maken met het feit dat wij het rendement van de motor verhogen. Hierdoor kunt u meer energie uit dezelfde hoeveelheid brandstof halen.

Chiptuning is zeker niet illegaal. Het aanpassen van de software hoeft dan ook nergens te worden aangegeven of te worden geregistreerd. We blijven met stage 1 namelijk altijd binnen de daarvoor gestelde grenswaarden.

VAG Performance Parts garandeert een hoogwaardige dienst verlening en geven 1 jaar garantie op de software. Daarnaast kan je 1 jaar kosteloos terecht voor het uitlezen van je auto bij foutmeldingen en advies daarover.

VAG Performance Chip
is een
TEAM VAG Company

Wilt u meer over TEAM VAG weten?

Contact