CHIPTUNING

Wat is
chiptuning?

Chiptunen is het herprogrammeren van de computer(chip) die jouw auto aanstuurt.
Elke autofabrikant calculeert bij het afleveren van een auto een veiligheidsmarge. 

Deze veiligheidsmarge heeft als doel dat de auto onder de meest extreme omstandigheden en bij inferieure brandstoffen en motorolie blijft functioneren. 

STAGE 1

Chiptuning

STAGE 2

Chiptuning + Performance Parts

STAGE 3

Chiptuning + Custom Parts

STAGE 1

Over stage 1 chiptuning...

Dit is de meest bekende vorm van tuning.
Dit bestaat uit het aanpassen van het motormanagement. Dit levert een forse: vermogenswinst, souplesse en veel meer rijplezier op. Hierbij passen wij diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Hierbij is er geen sprake van fysieke aanpassing aan het motorblok van de auto. De auto dient in goede conditie te zijn om getuned te kunnen worden. Zijn er twijfels over de staat van de auto? Ga dan eerst langs je vaste garage en laat de auto controleren voordat je contact met ons opneemt om de chiptuning te laten uitvoeren.

STAGE 2

Over stage 2...

Het komt uiteraard voor dat een stage 1 tuning niet voldoende is. In plaats daarvan zou je dan kunnen kiezen voor stage 2. Het verschil? Naast het aanpassen van de software zal er ook hardwarematig het één en ander aangepast moeten worden. In de meeste gevallen gaat dit om het aanbrengen van een performance in- en uitlaatsysteem en/of intercooler. Het idee achter een stage 2 tuning is dat er meer lucht naar de motor stroomt wat uiteindelijk leidt tot extra vermogenswinst, oftewel meer PK en koppel. Als kers op de taart krijgt je auto natuurlijk ook dat mooiere sportieve geluid!

STAGE 3

Over stage 3...

Een stage 3 tuning voeren wij uit voor de mensen die nog meer vermogen willen dan bij een stage 1 of 2 tuning. Onderdelen die wij hierbij vervangen zijn onder andere de intercooler en de turbo. Stage 3 voorbeeld: aangepaste motorsoftware (chiptuning) + luchtfilter, downpipe, sportuitlaat + sportkatalysator + grotere intercooler + grotere turbo.

Chiptuning

Voordelen van Chiptunen

NEEM CONTACT
MET ONS OP

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, wij zijn op verschillende manieren bereikbaar.