FOUTCODES

Wat zijn foutcodes?

Tegenwoordig zitten auto’s boordenvol met sensoren en computers. Het gebeurt dan ook wel eens dat een sensor defect wordt en een foutcode genereert in het geheugen van de ECU. Een dergelijke foutcode noemt men een DTC ( Diagnostic Trouble Code). Deze code hoeft niet altijd een kritische code te zijn maar kan wel voor vervelende storingslampjes op het dashboard zorgen.

FOUTCODES

Over foutcodes...

Wij beschikken over diverse diagnosesystemen waarmee via de diagnosestekker eventuele storingen kunnen worden uitgelezen en gewist. Denk hierbij aan foutcodes welke o.a. gerelateerd kunnen zijn aan de motor, ABS, airbag enz.

Het kan voorkomen dat er een foutcode in de ECU staat welke niet belangrijk is voor een juiste werking van de motor. In dit geval kunnen we bij de meeste voertuigen deze foutcode wegschrijven zodat het motorstoringslampje niet meer aan is. Denk hierbij ook aan circuitauto’s / crossauto’s en andere projecten waarbij een motor in een voertuig is gebouwd die er standaard vanaf de fabriek niet in zat. Vaak zijn dan verschillende sensoren en actuatoren niet meer zijn aangesloten.

Wij verlenen tevens onze diensten aan Vak garages en Dealers.

Begrenzer Verwijderen

NEEM CONTACT
MET ONS OP

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, wij zijn op verschillende manieren bereikbaar.